Nogap önskar god jul!

2022 var ett år med många nya kunder och nya uppdrag samtidigt som vi bibehöll det goda samarbetet med kunder som vi har haft i många år.
 
Men det som är extra roligt att det nu har gått över 10 år sedan vi startade vårt biståndsprojekt Motema http://www.motema.n.nu/ tillsammans med Agneta och Gunnar Bennstam! Vi fortsätter stötta det lilla sjukhuset i Mimia och bidrar därmed till att fortsätta minska mödra- och barnadödligheten i en region med stora behov. Hoppas att även ni vill skänka mer än bara en tanke till de som behöver denna jul.

Behöver ditt företag frigöra kapital?

Snabba prisökningar i kombination med vikande efterfrågan och försämrad tillgång till finansiering leder för många till ökad kapitalbindning. Därmed försämras kassaflödet och behovet av att frigöra kapital ökar.

Det är nu viktigare än någonsin ta kontroll över balansräkningen och det operativa rörelsekapitalet för att säkerställa att de är optimerade efter dagens förutsättningar och inte binder onödigt mycket kapital.

Just nu hjälper vi kunder att frigöra kapital. Vi har gedigen erfarenhet av just denna typ av utmaningar, både i CFO/Business Controller-roller och som konsulter inom Working Capital Management. Tillsammans med kunden identifierar vi snabbt potentialen och stöttar i genomförandet för att stärka kassaflödet.

Om du vill veta mer om ditt företags potential att frigöra kapital:

Kontakta Nogap, Klas.Melander@nogap.se eller ring 072-217 45 45.

The Nightmare Before Closing

Höstlöven faller, solens bana över himlavalvet blir allt flackare och nätterna blir längre. Det går mot mörkare tider och framför oss väntar stora utmaningar för alla snälla ekonomer.

Det är Budget, det är Strategic plan, det är Hard-close och runt hörnet lurar självaste Årsbokslutet.

Mången ekonomichef grunnar över om hon/han har rätt kompetenser på plats för det som komma skall.

Grunnar även du, kontakta Andreas.Hultdin@nogap.se eller 070-2194599 så kan han berätta om hur vi på Nogap kan hjälpa just dig.

Nogap is Nice!

När man anlitar Nogap får man inte bara enstaka konsulter utan även tillgång till hela vårt teams samlade kompetens och erfarenhet. Vi jobbar aktivt med att stötta och utveckla varandra för att alltid erbjuda kunderna det bästa. Under pandemin minskade våra möjligheter att ses och därför var det extra roligt när vi förra veckan åkte till Franska Rivieran och Nice. Där ägnade vi några intensiva dagar åt strategiarbete, kompetensutbyte och team-building. Vi hann även med att se omgivningarna.
 
Om du är nyfiken på vad Nogap kan erbjuda dig som kund eller om du kanske funderar på om konsultyrket kan vara ditt nästa jobb:
 
Kontakta Andreas.Hultdin@nogap.se eller 070-2194599 så kan vi berätta mer

Nogap förstärker

Vi är glada och stolta över att berätta att Henrik Liljeros har börjat på Nogap.

Henrik har lång erfarenhet från positioner som business controller, project controller och internal control manager i globala organisationer, senast som business controller för GA Products Hitachi Energy.

Nogap förstärker

Vi är glada och stolta över att berätta att Maria Jexby har börjat på Nogap.

Maria har mångårig erfarenhet som ekonomichef, business controller, project controller och treasury controller, senast som ekonomichef för Algeco Sweden.

Ekonomer tar också semester

Sommaren är äntligen här och vi på Nogap vill önska er alla en solig och avkopplande semester!

Vi på Nogap gillar semester, såklart. Men vi ser också fram emot en höst där vi fortsätter driva utveckling och effektivisering inom ekonomi, finans, internal control och controlling, eller stöttar med temporära resurser när behov uppstår.

För oss är ett uppdrag i första hand en fråga om rätt kompetens och inte en fråga om bemanning.

Kontakta Andreas Hultdin nästa gång du behöver en konsult: 070-2194599 eller Andreas.Hultdin@nogap.se

Nu bygger Nogap 2022 – vill du vara med på resan?

Ännu ett pandemi-år har passerat. Men när vi på Nogap yrkesmässigt tittar i backspegeln ser vi att vi trots det fortsatte vår tillväxtresa: Omsättningen ökade för det sjunde året i rad, vår kundbas växte och vi arbetade för kunder i mer än 20 länder.
De senaste åren har vi i skenet av pandemin varit försiktiga i vår rekryteringsstrategi, men nu vill vi bygga vidare med nya anställda. Vi söker 4 nya kollegor som kan hjälpa oss att bygga 2022. Kanske kan du se dig själv i bilden ovan?

Vi söker erfarna konsulter för interimuppdrag. Är du intresserad av att bli en i vårt team och jobba som:
– Ekonomichef
– Business controller
– Projektcontroller
– Redovisningschef
– Koncernredovisningsekonom
– Interim manager

Som konsult hos Nogap blir du en del av ett sammansvetsat team med hög kompetens och gedigen erfarenhet. Detta innebär att även om du är ensam på ett uppdrag har du alltid flera erfarna kollegor att vända dig till om du behöver stöd eller råd i olika frågor.

Våra kunder är medelstora och stora företag i Mälardalen och Stockholm. För rätt person finns möjlighet till fast anställning hos oss på Nogap, men vi bygger även långsiktiga samarbeten med kvalificerade underkonsulter, vilket innebär att även du med eget bolag är välkommen att kontakta oss.

Hör av dig till Andreas Hultdin på 070-219 45 99 eller Andreas.Hultdin@nogap.se

Egentligen borde den här rubriken vara på engelska

2021 var ännu ett år av pandemirestriktioner och arbete på distans. Märkligt nog blev det ett av Nogaps mest internationella år. Trots restriktioner hade vi både internationella interimuppdrag och verksamhetsutvecklingsprojekt med dagliga möten i mer än 20 länder!

Arbetsdagen kunde börja i Sydkorea för att fortsätta via Ryssland, Tyskland och Spanien för att avrundas i Mexico. Merparten skedde naturligtvis från vårt kontor eller hemifrån, men även om tekniken har tagit stora kliv framåt så är vi stolta över våra medarbetare som har kunnat driva och slutföra projekt över hela världen under en pandemi, med alla dess restriktioner som förhindrade resor och fysiska möten.

Söker du självständiga konsulter med hög kompetens eller om du vill vara med på Nogaps globala tillväxtresa och arbeta som konsult, kontakta Andreas.Hultdin@nogap.se 070-2194599.

Klockringning på Nasdaq med Scandinavian Real Heart

I ett av våra uppdrag är Andreas Hultdin CFO för det börsnoterade företaget Scandinavian Real Heart. Ett projekt som drivits 2021 var att byta listning för bolagets aktier till Nasdaq First North, och fredagen den 17/12 var Andreas med och ringde i klockan när handeln öppnade.

Utöver listningen på Nasdaq First North har vi under året även arbetat med finansieringsfrågor, vilket inkluderat en företrädesemission på 61 MSEK, samt en ansökan till European Innovation Council som resulterade i ett beviljat bidrag om 25 MSEK.

Detta är ett exempel på att av våra många spännande och omväxlande uppdrag.

Thomas Finocchiaro – Chief Technology Officer, Azad Najar – Styrelseledamot/Grundare, Ina Laura Perkins – VD, Helena Stenhem – Marknadskommunikatör och Andreas Hultdin.