Nogap önskar god jul!

Vi tackar alla våra kunder och samarbetspartners för gott samarbete 2023!

Nogap bidrar till att minska mödradödligheten i Demokratiska Republiken Kongo

Sedan 2012 stöttar Nogap ett litet sjukhus i Mimia i Demokratiska Republiken Kongo (DRC). Det hela började med att vi vände oss till Gunnar och Agneta Bennstam för att få hjälp att skicka en gåva dit där den gör störst nytta. Samtidigt ville vi vara säkra på att all hjälp oavkortat når de behövande. Agneta Bennstam har jobbat som läkare i 17 år i DRC varav 6 år i Mimia och hade därför kunskapen och kontakterna för att kunna säkerställa att pengarna verkligen kommer fram.

Gunnar & Agneta Bennstam, Dr Baudouin Makuma, Andreas Hultdin och Klas Melander

Varför föll valet på att stötta just detta sjukhus?

Detta sjukhus ligger bokstavligen mitt i djungeln och enda sättet att få fram förnödenheter är att flyga in dem med små propellerplan. I DRC är mödradödligheten bland de högsta i världen, ca 500 kvinnor per 100 000 avlider i samband med förlossningsrelaterade skador. Motsvarande siffra i Sverige är 4.

Källa: https://www.globalis.se/Statistik/moedradoedlighet?country=268&country2=341

I Sverige föds drygt 100 000 barn per år. I DRC föds ca 3,3 miljoner barn per år. Det betyder att upp till 16 000 kvinnor dör årligen till följd av förlossningsskador. Vi förstår att vi själva inte kan rädda alla, men genom vårt stöd kan fler kvinnor få förlossningsvård, istället för att föda i hemmet. Därmed kan liv räddas.

Genom det ideella arbetet som Gunnar och Agneta Bennstam bedriver tillsammans med andra hjälporganisationer och personer, når hjälpen fram till det lilla sjukhuset.

Varje år reviderar vi tillsammans med Gunnar och Agneta bokföringen och ser att inga pengar försvinner på vägen.

En av de personer som hjälper till att säkerställa att hjälpen når fram är Dr. Baudouin Makuma, läkare anställd av Världsbanken. Han är gammal kollega till Agneta och har i många år ideellt samordnat hjälpen på plats i Mimia eller från huvudstaden Kinshasa. I morse var han på besök hos oss på Nogaps kontor och vi fick tillfälle att träffa honom och diskutera hur hjälp till Kongo gör mest nytta. Det är en omvälvande insikt att man med en liten peng i Sverige kan åstadkomma stora förändringar för andra människor, som inte nås av den välfärd vi tar för given.

Besök gärna hemsidan: https://motema.n.nu/

Vill ni också hjälpa till att minska mödradödligheten i Demokratiska Republiken i Kongo kan ni swisha:

Eller till bankgironummer: 134-3557

Inget bidrag är för litet.

Nogap söker nya medarbetare

Vi får löpande många förfrågningar från våra kunder om interimuppdrag och vi söker därför dig som är intresserad av nya utmaningar. Vill du bli konsult och vara med och fortsätta bygga ett starkt team och ett varumärke som attraherar kunder?

Är du en civilekonom med gedigen erfarenhet av något av dessa områden i större företag:

  • Business Controlling
  • Project Controlling
  • Production Controlling

 
Kontakta Andreas Hultdin, VD
Andreas.Hultdin@nogap.se eller 070-2194599.

Trevlig sommar

Nu stänger vi laptopen och önskar kunder och medarbetare en skön sommar och semester.
 
Fast om du behöver stöttning efter semestern kan du så klart alltid kontakta Andreas.Hultdin@nogap.se 070-2194599.

Inga bottennapp med Nogap!

Vi är erfarna ekonomer som har jobbat i ledande positioner och kan därför förstå kundens behov och skapa en tydlig bild av behov/uppdrag. Detta gör att vi snabbt matchar era behov med någon av våra erfarna och kompetenta konsulter. Kontinuerlig uppföljning med kunden och konsulten hela vägen i uppdraget gör att vi vågar säga:

”Det blir inga bottennapp med Nogap!”

Nu står sommaren för dörren och vi utvidgar vårt utbud med att också erbjuda Nogap som fiskedrag!

Ta chansen att delta i Nogaps fisketävling och ha chansen att vinna ett presentkort på 1000 kronor på XXL-sport!

  1. Använd Nogaps fiskedrag
  2. Fånga en fisk
  3. Fota fisken med draget i munnen och väg fisken
  4. Skicka in bilden till Andreas.Hultdin@nogap.se och ange fiskens vikt
  5. Den som har fångat den största fisken vinner presentkortet
  6. Tävlingen pågår till den 15/8 och vinnaren meddelas senast den 31/8.

Anställda på Nogap får inte delta i tävlingen

Vill du växa med oss?

Vi söker nu fler kvalificerade medarbetare för att jobba med interimuppdrag och söker dig som vill vara med och fortsätta bygga ett starkt team och ett varumärke som attraherar kunder.

Nogap har sedan 2007 levererat högkvalificerade konsulttjänster inom Ekonomi, Finans och Internal Control. Vi är ett konsultföretag med fokus på hög kompetens och erfarenhet (senioritet) där hela organisationen är delaktig i uppdrag, projektleveranser och säljaktiviteter.

Nogap utvecklar varaktiga och hållbara förbättringar som ökar våra kunders lönsamhet och effektiviserar deras verksamhet. Våra tre verksamhetsområden är:

• Financial Management Consulting

• Specialist- and Interim Solutions

• Internal Control Management.

Våra kunder är stora och medelstora företag i Mälardalen och Stockholm. Vårt huvudkontor ligger i Västerås.

Vi som leder företaget och ansvarar för kundkontakten har mer än 25 års erfarenhet från roller som CFO, Business Controllers och Management Consultants. Detta skiljer oss från många av våra konkurrenter och gör att vi i mötet med kunden har bättre förmåga att snabbt förstå, identifiera och möta behovet. Vi säkerställer att rätt kompetens matchas med uppdraget. När kunden anlitar Nogap får man inte bara den enstaka konsulten utan även tillgång till hela vårt teams samlade kompetens och erfarenhet.

Vi söker nu fler kvalificerade medarbetare för att jobba med interimuppdrag och söker dig som vill vara med och fortsätta bygga ett starkt team och ett varumärke som attraherar kunder.

Vi jobbar aktivt med att stötta och utveckla varandra för att växa, utveckla vår kompetens och möjliggöra bra balans mellan arbete och privatliv.

Kvalifikationer

• Kandidat/Magisterexamen inom företagsekonomi

• Lång erfarenhet (7+ år) i större organisationer inom ett eller flera av följande områden:

­ -Business Controlling

­ -Project Controlling

­ -Production Controlling

­ -Accounting Manager

• Erfarenhet av ledarskap och ledningsgruppsarbete är meriterande

• Analytisk och kvantitativ problemlösningsförmåga

• Förmåga att kommunicera komplexa frågor effektivt, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande

Vad du ska göra

Som interimkonsult på Nogap får du chansen att använda och utveckla dina kompetenser hos olika kunder inom ett flertal branscher.

Våra uppdrag sträcker sig vanligen mellan 3-12 månader och innebär ofta att du förutom de löpande uppgifterna deltar i ledningsgruppsarbete och stöttar både i operativa och strategiska frågor.

Din roll är att vara en auktoritet inom ditt område och du förväntas att självständigt arbeta med utveckling av processer och arbetssätt samtidigt som du stöttar verksamheten att nå affärsmål och högre effektivitet.

Även om du har lång erfarenhet och hög kompetens kan du i dina uppdrag alltid vända dig till Nogaps övriga team för bollplank, coachning och kompetensutbyte. Detta innebär att du inte är ensam även när du är själv på ett uppdrag.

Personliga egenskaper:

För att trivas på Nogap och i våra interimuppdrag tror vi att du drivs av att prova på nya uppgifter och att du är trygg med att självständigt ta dig an nya utmaningar.

Du har en stark analytisk förmåga, som gör att du snabbt lär dig nya uppgifter och ser potentialer till förbättring. Genom att koppla detta med god pedagogisk förmåga kan du snabbt och tydligt kommunicera med olika delar av kundens organisation. Som person är du ödmjuk, samarbetsinriktad och energisk.

Om du tycker att detta verkar intressant kontakta Andreas på Andreas.Hultdin@nogap.se eller på 070-2194599.

Nogap önskar god jul!

2022 var ett år med många nya kunder och nya uppdrag samtidigt som vi bibehöll det goda samarbetet med kunder som vi har haft i många år.
 
Men det som är extra roligt att det nu har gått över 10 år sedan vi startade vårt biståndsprojekt Motema http://www.motema.n.nu/ tillsammans med Agneta och Gunnar Bennstam! Vi fortsätter stötta det lilla sjukhuset i Mimia och bidrar därmed till att fortsätta minska mödra- och barnadödligheten i en region med stora behov. Hoppas att även ni vill skänka mer än bara en tanke till de som behöver denna jul.

Behöver ditt företag frigöra kapital?

Snabba prisökningar i kombination med vikande efterfrågan och försämrad tillgång till finansiering leder för många till ökad kapitalbindning. Därmed försämras kassaflödet och behovet av att frigöra kapital ökar.

Det är nu viktigare än någonsin ta kontroll över balansräkningen och det operativa rörelsekapitalet för att säkerställa att de är optimerade efter dagens förutsättningar och inte binder onödigt mycket kapital.

Just nu hjälper vi kunder att frigöra kapital. Vi har gedigen erfarenhet av just denna typ av utmaningar, både i CFO/Business Controller-roller och som konsulter inom Working Capital Management. Tillsammans med kunden identifierar vi snabbt potentialen och stöttar i genomförandet för att stärka kassaflödet.

Om du vill veta mer om ditt företags potential att frigöra kapital:

Kontakta Nogap, Klas.Melander@nogap.se eller ring 072-217 45 45.

The Nightmare Before Closing

Höstlöven faller, solens bana över himlavalvet blir allt flackare och nätterna blir längre. Det går mot mörkare tider och framför oss väntar stora utmaningar för alla snälla ekonomer.

Det är Budget, det är Strategic plan, det är Hard-close och runt hörnet lurar självaste Årsbokslutet.

Mången ekonomichef grunnar över om hon/han har rätt kompetenser på plats för det som komma skall.

Grunnar även du, kontakta Andreas.Hultdin@nogap.se eller 070-2194599 så kan han berätta om hur vi på Nogap kan hjälpa just dig.